Blog

Arhitektura palate u modi

Biti umetnik je privilegija. Talenat. Božji dar. Baviti se lepim i stvarati lepotu je uzvišeni cilj. Ceniti lepotu i nalaziti lepotu u svakoj stvari je imperativ kvalitetnog života. Trudimo se da naš talenat, naše oko i umeće protkamo kroz Vašu svakodnevicu i podarimo lepotu, vedrinu i osmeh. Predstavljamo Vam Palazzo by ШЛИЦ.

Pogledajte u web shopu

Palazzo OCHRE pantalone

Palazzo pantalone za žene postale su popularne kasnih '60tih i početkom '70tih godina dvadesetog veka. Tridesetih i četrdesetih godina nosile su ih avangardne žene, naročito glumice poput Katharine Hepburn, Greta Garbo i Marlene Dietrich.

Palazzo pantalone (sa italijanskog) takođe se nazivaju i Patanda na hindi jeziku. Palazzo - na italijanskom znači palata i pitamo se odakle ta veza italijanske palate, uobičajene ženske odeće u Indiji i fenomenalnog odevnog komada - pantalona?

Veza je u stvari vrlo jednostavna. Palate su velike građevine sa uskim vrhovima i širokim bazama. Palazzo pantalone imaju vrlo široke nogavice koje se izvijaju iz uskog vrha, odnosno struka. Ali to nije sve! Palate su prostrane i pretpostavljamo udobne za život. Palazzo pantalone su široke, preudobne, izuzetno praktična letnja garderoba, a ШЛИЦ je palazzo pantalone podigao i lestvicu više! Dodali smo rastegljivi pojas sa lastišom koji vrh Vaše palate - odnosno struk - čini još višim, a udobnost vremena provedenog u Palazzo pantalonama maksimalnim. 

Naravno da smo dizajnom morali i arhitekturu kroja da prilagodimo ШЛИЦ standardima, tako da smo uneli asimetriju, kolor, geometriju, kontraste, teksture...
Ovaj model pantalona nam je jedan od najdražih. Uklopili su se materijali i boja koju smo ovde pomalo pejorativno nazvali "ochre" odn. oker, a ona je predivan spoj zlatne, narandžaste, žute. Fantastično topla i prijatna boja za oko. A modnih kombinacija uz ovu boju - milion! Svaka boja dodata ovom "ochre" palazzo fenomenu učiniće ga još originalnijim. Mi Vam predlažemo nekoliko varijanti koje će Vaš styling uz palazzo učiniti perfetto!

Da li biste želeli da vidite (imate) ШЛИЦ Palazzo model pantalona u još nekoj boji? 

Želeli bismo da čujemo Vaše predloge!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *