Blog

Koji je vaš večiti must-have odevni komad? Mi biramo neobične haljine!

Koji je vaš večiti must-have odevni komad? Mi biramo neobične haljine!

Da su ukusi različiti i da o njima ne treba raspravljati možemo neiscrpno diskutovati. Da li modu diktiraju svetski poznati brendovi i u trendu ste samo ako se povinujete trenutno modernom, ili ona treba da bude udobna i jedinstvena za svakog pojedinca – mišljenja su podeljena. Ipak, moglo bi se reći da se najveći značaj u modnom svetu daje haljinama.

Mnogim damama ovaj komad odeće spada u najomiljenije, i neretko je da se na prvi pomen ne pomisli na model neke neobične haljine već na takozvanu „malu crnu haljinu“.

Prvu malu crnu haljinu dizajnirala je Koko Šanel dvadesetih godina želeći da prevaziđe konvecionalnu modu, a crnu boju pretvori u sinonim za dobar ukus i eleganciju za svaku priliku.

Obzirom da se ovaj komad smatra onim koji bi svaka žena trebalo da ima u svom ormanu, jasno je da je u tome uspela.
 

OD MALE CRNE HALJINE DO NEOBIČNE HALJINE ZA SVAKU PRILIKU

Kod mnogih svetskih modnih kuća danas je jedan od imperativa malu crnu haljinu pretvoriti u neobičnu haljinu koja će svojim karakterom, a isticanjem vaše figure, ostaviti neravnodušnim svakog ko se nađe u vašem prisustvu.

Bilo da ste u potrazi za haljinom za posao, koktel haljinom ili najlepšom haljinom za svadbu vama dragih ljudi, važno je da se dobro osećate, odaberete haljinu krojenu u skladu sa vašom figurom i uz to budete originalni.

KAKO ODABRATI SAVRŠENU NEOBIČNU HALJINU PREMA OBLIKU TELA

Sigurni smo da će se, skoro, svaka žena složiti sa tvrdnjom da odabir poslovne, koktel, male crne ali neobične haljine ili najlepše haljine za svadbu, nije ni malo lak posao.

Osim što haljina mora da vas oduševi, njen kroj mora biti u skladu sa oblikom vašeg tela.


 
ŠLIC ima nekoliko saveta koji vam mogu koristiti kada krenete u sledeći shoping:

• Oblik jabuke – Pripadnice lepšeg pola koje imaju ovaj oblik tela znaju da su struk i stomak regije koje im zadaju muku. Ono što žele, jeste vizuelno izdužen struk sa akcentom na grudnom košu i nogama. Birajte haljine kraće dužine sa neobičnim gornjim delom i tamnijih boja. Efekat užeg struka postići ćete zanimljivim kaišem.

• Oblik kruške – Kruškoliki oblik teži stvaranju ravnoteže gornjeg, užeg i donjeg, šireg dela tela. To se najbolje postiže haljinama dužine do kolena ili malo iznad, „A“ kroja i malo punijim gornjim delom „V“ izreza.

• Peščani sat – Ovaj oblik tela mnoge žene priželjkuju da imaju obzirom da naglašava sve ženske atribute. Ukoliko imate ovaj oblik građe, izbegavajte haljine ravnog kroja već posegnite za uskim ili haljinama „A“ kroja koje će istaći vaše atribute na pravi način.

 

BUDI JEDINSTVENA I IZABERI SVOJU ŠLIC NEOBIČNU HALJINU

Slažemo se da o čoveku ne treba suditi na osnovu onoga što nosi – ali ako imate priliku da odećom iskažete svoj stav i originalnost, zašto je ne biste iskoristili?!

Važno nam je da pratimo korak savremene žene i zato biramo materijale koji su laki za održavanje i prilagodljivi svakom obliku građe tela.

Naše haljine zaista jesu neobične haljine i budite sigurne da će u njima, uz osmeh kao obavezni modni dodatak, sve oči biti uprte u vas.

Related Posts