Blog

Psssst, zima je stigla! Da li ste već pronašle svoj stylish model ženske jakne za zimu?

Psssst

Bilo da spadate u one ljude koji uživaju u snežnim čarolijama, ili ste pak više za so u kosi i koktel na plaži, jedno je sigurno – ako želite da se ugrejete u hladnim zimskim danima, osim zagrljaja biće vam potrebna i dobra ženska jakna za zimu.

Shvatamo da je izbor veliki, ali možda ne i toliko originalan. Različiti brendovi plasiraju iste ili slične modele i time utiču na sve manju mogućnost kreativnog isticanja. Ali ŠLIC misli na vas.

Naši modeli ženskih jakni i kaputa izrađeni su od kombinacije prirodnih i veštačkih materijala koji se prilagođavaju telu i jednostavni su za održavanje a krojeni su sa vizijom da kroz svoju autentičnost istaknu vašu figuru i vašu posebnost. Budite sigurni da ćete privući pažnju gde god se pojavite – pozitivnu, naravno.
  

Kako odabrati pravu žensku jaknu za zimu?

Stalnim smenjivanjem trendova, u skladu sa sezonom i onim što je u datom trenutku „IN“ povećava se i ponuda i prodaja ženskih jakni. Kako onda odabrati pravu žensku jaknu?

ŠLIC ima nekoliko saveta za vas!

Kada izaberete model jakne ili kaputa koji vam se dopada, najpre obratite pažnju na materijale od kojih je taj model izrađen i koji su načini održavanja. Takođe, najbolje je da kapute ili ženske jakne za zimu isprobavate preko debljih džempera kako biste se unapred spremili za hladnije dane.

Nakon toga, slede testovi koji će vam pomoći da izaberete odgovarajuću veličinu:

  • Hug Test – Imajte u vidu da se tokom dana telo konstantno kreće i da naša odeća ne sme da ograničava ni jedan pokret. Obucite i zakopčajte jaknu ill kaput a onda pokušajte da zagrlite sebe i svojim šakama dodirnete ramena. Ukoliko osetite bilo kakvo zatezanje u predelu lopatica, pazuha ili laktova- uzmite veći broj.
  • Test opružanja ruku – Ovaj test služi za proveru dužine rukava. Ispružite ruke ispred sebe, ukoliko se rukav povuče na gore i otkrije ručni zglob, verovatno će vam trebati veći broj. Obzirom da su se u poslednje vreme pojavili modeli ženskih jakni za zimu sa ¾ rukavima, ovaj test nije presudan.
  • Dohvati nebo test – Možete pretpostaviti da će vam ovaj test ukazati na dužinu odabranog modela ženske jakne kada podignete ruke iznad glave. Ukoliko se donja ivica jakne podigne toliko da otkriva stomak ili donji deo leđa, razmislite da li je to pravi izbor za zimu.
  • Rameni Šav – Možda je sitnica, ali svako treba obratiti pažnju. Ovaj šav treba da bude u liniji sa zglobom ramena. I takođe može pomoći u određivanju prave dužine rukava.

Bez obzira na sezonu, veliki broj unikatnih i originalnih modela ženskih jakni čeka vas u ŠLICU. Na vama je da izaberete onaj koji vam se najviše dopada i uvežbate svoj „catwalk“ kojim ćete ga prošetati.

Related Posts